en

Ένας χώρος για τις τέχνες και τον σχεδιασμό

Μουσική

Ο Λαός Τραγούδι Θέλει

Ελαφρά λαικά τραγούδια στο πρώτο μέρος και διασκευές ξένων και ελληνικών τραγουδιών (Cohen, Cash, ρεμπέτικα, ρετρό, λόλεκ κλπ) στο δεύτερο μέρος.

Τάσος Αλατζάς, Φωνή
Ο Τάσος Αλατζάς είναι απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν». Έχει κάνει Φωνητική & θεατρικό τραγούδι με τις: Λ. Φρατζέα – Λ. Γιγάντε. Παρακολούθησε κύκλο σεμιναρίων με την Ανέζα Παπαδοπούλου και στο Φεστιβάλ Αθηνών (2007) σεμινάριο «Devised Theatre» με διδάσκοντα τον Albrecht Hirche. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Θ. Παπαθανασίου – Μ. Ρέππα, Π. Ζούλια, Π. Φιλιππίδη, Δ. Δεγαΐτη, Αλ. Κοτσοβούλου, Γ. Λυμπεροπούλου, Γ. Ιορδανίδη, Γ. Θεοδοσιάδη, Κ. Ρουγγέρη, Α. Καλογρίδη, Κ. Δαμάτη, Κ. Τσιάνο, Γ. Κιμούλη, Ελ. Μαβίλη, Αλ. Εσκενάζυ, Γ. Χατζιδάκη, Jean–Jacques Tesson, Δημ. Αδάμη, Διαγ. Χρονόπουλο, Στ. Αρκέντη. Έχει παίξει στις τηλεοπτικές σειρές: «Αέρινες Σιωπές» MEGA, «Έρωτας Κλέφτης» ANT1. Ήταν βοηθός σκηνοθέτη των Θ. Παπαθανασίου – Μ. Ρέππα στις παραστάσεις: «Να ζει κανείς ή να μην ζει» στο θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη», «Ράους» στο θέατρο «Πειραιώς 131», «Ο Φίλος Μου ο Λευτεράκης» περιοδεία καλοκαίρι 2010, «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα» στο θέατρο «Λαμπέτη», «Φούστα Μπλούζα» στο θέατρο «Πειραιώς 131». Το «Danny’s Wake» είναι η πρώτη του σκηνοθεσία.
[Ενημέρωση βιογραφικού στις: 24/5/2012]
Βαγγέλης Αυγέρης, Πλήκτρα
Λόλεκ, Κιθάρα, φωνή
Ο Λόλεκ ξεκίνησε μαθήματα ακορντεόν στην ηλικία των 12 ετών και συνέχισε με κιθάρα και τύμπανα. Την περίοδο 1999–2007 συμμετείχε στα συγκροτήματα Mafia Maggots, Touched και Bolek & Lolek, όπου έγραφε μουσική και έπαιζε τύμπανα. Ο πρώτος του δίσκος με τίτλο «Alone» κυκλοφόρησε το 2009 από την Inner Ear, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Την ίδια χρονιά, μελοποίησε το ποίημα «Κεριά» του Κ.Π. Καβάφη, για τις εκδόσεις «Οδός Πανός». Τον Μάιο του 2011 κυκλοφόρησε τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Αχινός». Σκοτεινός ρομαντισμός, νοσταλγική ατμόσφαιρα, εξομολογητικοί στίχοι που συνδυάζονται με τη βαθειά φωνή του, φολκ ρυθμοί, δυναμικές μπαλάντες και ηλεκτρισμένα ξεσπάσματα, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τον χαρακτήρα των τραγουδιών του. Και οι δύο δίσκοι συμπεριλήφθηκαν στους κορυφαίους δίσκους της εκάστοτε χρονιάς στα εντυπα της χώρας. Ο τρίτος δίσκος του «Ουρανός Μολύβι», που κυκλοφόρησε πρόσφατα (από την «InRealTime Records», σε διανομή MLK) και είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή, είναι εμπνευσμένος από το Μάρκο Βαμβακάρη και αφιερωμένος σε αυτόν. Σε αυτό το άλμπουμ ο Λόλεκ δεν είναι μόνος, όπως μας είχε συνηθίσει, αλλά συμπράττει μουσικά με τον φίλο του τον Κάχη (Γιάννη Καχραμάνογλου), ο οποίος υπογράφει και τους στίχους των τραγουδιών. Έχει γράψει μουσική για τις θεατρικές παραστάσεις: «Χρονικό Διάστημα» (Θεατρικό έργο βασισμένο σε ποιήματα της Κικής Δημουλά, Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, 10/2009, Σκην. Μαρίας Ξανθοπουλίδου). «Pet City» (Θέατρο Σημείο, 5/2009, Σκην. Μαρίας Ξανθοπουλίδου) Έχει συνεργαστεί με τον Matt Elliott για μια σειρά εμφανίσεων στο ιστορικό Half Note Jazz Club, τη Marianne Faithfull στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου και τους Χειμερινούς Κολυμβητές στο Gagarin 205. Επίσης έχει πραγματοποιήσει συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καθώς και εμφανίσεις σε πολλά εγχώρια φεστιβάλ και διάφορους συναυλιακούς χώρους ανά την Ελλάδα. Αυτή την περίοδο τον συναντάμε μαζί με την Λένα Παπαληγούρα στην θεατρική παράσταση “Κατερίνα” του Αύγουστου Κορτώ, σε διασκευή – σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, που σημειώνει τεράστια επιτυχία.
[Ενημέρωση βιογραφικού στις: 7/12/2015]
Πάνος Μπίρμπας, Κιθάρα, φωνή
Βησσαρίων Τσιώνας, Φωνή

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012 @ 21:00