en

Ένας χώρος για τις τέχνες και τον σχεδιασμό

Δρώμενο

Αν_οίκω

Έργο σε εξέλιξη

Αν_οίκω

Μια προσέγγιση χορογραφική «υιοθετεί» μια εικαστική διασκευή του μύθου της εξέλιξης της προσωπικότητας, μιας ηρωίδας μέσα από την «ιδεατή» της νέα οικογένεια. Αλήθεια που Αν_οίκει; Τι πρεσβεύει; Το σώμα σε κίνηση μέσα στο χρόνο, ως αντικείμενο αναζήτησης της μνήμης, αποζητά να οικειοποιηθεί έναν τόπο, να χαρακτηρίσει μια βιογραφία στον οίκο με μια νοημοσύνη κρυψώνας, κρύβοντας τα μυστικά του, αποκαλύπτοντας τα! Μία ιστορία που μοιάζει αυτοβιογραφική. Με οπτικό και ηχητικό υλικό που δημιουργήθηκε/γεννήθηκε στις δεκαετίες του ‘80 και του ’90. Τόσο οικεία όσο οι μνήμες μας από τα παιδικά μας χρόνια. Διαδραματίζεται πίσω από έναν καθρέπτη, μια βιτρίνα, μια οθόνη που θυμίζει το κινηματογραφικό κάδρο/σινεμασκόπ, και μας κάνει να νιώσουμε όπως νιώθαμε τότε … Η Αλίκη Καζούρη χορογραφεί τη Μαρία Φουντούλη σε Σκηνοθεσία Θέλγιας Πετράκη.

Τόνια Αβδελοπούλου, Σκηνικά
Δομηνίκη Βασιαγεώργη, Κοστούμια
Λεωνίδας Γερμανόπουλος, Φωτογραφία
Αλίκη Καζούρη, Χορογραφία – Κινησιολογία, ερμηνεία
Η Αλίκη Καζούρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και χορό στο Κέντρο Κλασσικού Μπαλέτου του Λεωνίδα Ντε Πιάν και για τρία χρόνια στο Παρίσι, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Το 1993 ίδρυσε την ομάδα ΧΟΡΕΥΤΕΣ με την Μαρία Ανθυμίδου και το Μιχάλη Ναλμπάντη, για την οποία χορεύει, χορογραφεί και διδάσκει στα σεμινάρια. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τις ομάδες: «Κέντρο Κλασσικού Μπαλέτου» Ντε Πιαν–Κάμμερ, «Ομάδα Σύγχρονου Χορού» Χάρης Μανταφούνης, «Μήλα» Νανά Βάχλα «Ροές» Σοφία Σπυράτου, «Λάθος Κίνηση» Κωνσταντίνος Μίχος, «Sine qua non», «Ελληνικό Χορόδραμα» Ραλλού Μάνου. Ως χορογράφος έχει δουλέψει με τις Ροές, το Ελληνικό Χορόδραμα και τους ΧΟΡΕΥΤΕΣ και στο θέατρο σε παραγωγές των: Διάλογος, Θεατρική Έξοδος Αιγαίου, Θίασος Γιάννη Μπέζου, Κ.Θ.Β.Ε, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου, Πάτρας, Αγρινίου, Σερρών κ.ά. Ως καθηγήτρια έχει συνεργαστεί με τη Σχολή Ντε Πιαν, την Compagnie des Synadelphes (Γαλλία), διάφορες ερασιτεχνικές σχολές, τη Χοροκίνηση, το studio Dance.c.ce., το Fixdance studio το Baile be barrio και δίνει σεμινάρια στην Ελλάδα και την Κύπρο. Τα τελευταία 19 χρόνια διδάσκει σύγχρονο χορό και χορογραφία στην Επαγγελματική Σχολή της Ραλλούς Μάνου, στην οποία είναι διευθύντρια σπουδών.
[Ενημέρωση βιογραφικού στις: 24/5/2012]
Στέλλα Κάλτσου, Φωτισμοί
Αικατερίνη Ίρις Μοσχονά, Γραφιστική
Θέλγια Πετράκη, Σενάριο – Σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια
Γιώργος Πολύζος, Επεξεργασία Εικόνας
Κώστας Ταγκαλάκης, Οργάνωση – Παραγωγή, μουσική επιμέλεια
Μάκης Φάρος, Βίντεο Προβολή
Ο Μάκης Φάρος εννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Είναι συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής, μουσικός, σκηνοθέτης και βίντεο–καλλιτέχνης. Από το 1999 έως το 2003 δίδαξε τεχνολογία βίντεο και τεχνική επιμέλεια στην ΑΣΚΤ και από το 1996 έως σήμερα διδάσκει αισθητική των οπτικοακουστικών μέσων στην σχολή Focus. Τη δεκαετία του ’90 ασχολείται με τη μουσική σύνθεση συμμετέχοντας στα μουσικά σχήματα Melting Ashes, Spider’s Web, Raw και This Fluid έχει συμμετοχή σε 9 μουσικά CD, LP, ενώ έχει επενδύσει ηχητικά πολλές ταινίες μικρού μήκους, τηλεοπτικές εκπομπές, θεατρικές παραστάσεις και έργα σύγχρονου χορού. Την περίοδο 1993–94 δίδαξε στη Σχολή Κινηματογράφου Ευγενίας Χατζίκου. Το 1999 σκηνοθέτησε για την κρατική τηλεόραση το «Video Gallery», ένα τηλεοπτικό μαγκαζίνο για τη βίντεο τέχνη. Είναι συνεργάτης της ομάδας σύγχρονου χορού ΧΟΡΕΥΤΕΣ και της «ομάδας σύγχρονου χορού της Πέρσας Σταματοπούλου». Από το 2000 έως σήμερα είναι σύμβουλος οπτικοακουστικών μέσων του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης ως εξωτερικός συνεργάτης, ενώ παράλληλα έχει εργαστεί ως τεχνικός σύμβουλος σε πολλές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης . Διετέλεσε επίσης τεχνικός σύμβουλος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Νέων Μέσων για την Τέχνη «e–φως» – 2001. Εκθέτει συστηματικά συμμετέχοντας σε πολλές και σημαντικές εκθέσεις. Έργα του ανήκουν στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Αθήνας καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
[Ενημέρωση βιογραφικού στις: 24/5/2012]
Μαρία Φουντούλη, Ερμηνεία
Η Μαρία Φουντούλη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αριστούχος απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Τελειόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει συνεργαστεί με τις ομάδες: Hellenic dance company, Lumi dance company, Anima duente, AdHoc, Ομάδα χορού Κώστα Τσιούκα, Λάθος Κίνηση, Ομάδα Ζήτα, Ομάδα Σύγχρονου χορού του Χάρη Μανταφούνη, Ομάδα Χορευτές, Sine qua non, σε παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διδάσκει σύγχρονο χορό στο Κέντρο Ντάνκαν.
[Ενημέρωση βιογραφικού στις: 20/3/2012]

Παραστάσεις: 4 | Διάρκεια: 40'
Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013 @ 21:30
Σάββατο, 18 Μαΐου 2013 @ 21:30
Κυριακή, 19 Μαΐου 2013 @ 21:30
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013 @ 21:30