en

Ένας χώρος για τις τέχνες και τον σχεδιασμό

Μουσική

Σμυρναίικα και Ρεμπέτικα Τραγούδια

Ιωάννης Αβραμίδης, Ούτι, μπουζούκι
Δεν συμμετέχει στις 7 Φεβρουαρίου 2013.
Ο Ιωάννης Αβραμίδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Βυζαντινή μουσική με δάσκαλο τον Λυκούργο Αγγελόπουλο, ούτι, πολίτικο λαούτο, ταμπουρά και θεωρία της παραδοσιακής μουσικής με δάσκαλο το Χρίστο Τσιαμούλη, μπουζούκι και λαϊκή κιθάρα με τον Σπύρο Γκούμα. Διδάσκει από το 1998 σε διάφορα ωδεία και μουσικές σχολές όπως: Μουσείο Λαϊκών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη 1998-2000, Εθνικό Ωδείο 2002-2006, Ωδείο Αθηνών από το 2006 και στο Πειραματικό Μουσικό Σχολείο Παλλήνης από το 2003 κ.α. Έχει συνεργαστεί ως μουσικός με πολλούς καλλιτέχνες όπως: Δόμνα Σαμίου, Χρόνη Αηδονίδη, Χρίστο Τσιαμούλη, Λάκη Χαλκιά, Γιώτα Βέη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννη Βασιλόπουλο, Βασίλη Αρχιτεκτονίδη κ.α.
[Ενημέρωση βιογραφικού στις: 5/10/2012]
Δημήτρης Κουκουλιτάκης, Κιθάρα
Ο Δημήτρης Κουκουλιτάκης ξεκίνησε την κιθάρα στα 15 του. Σπούδασε κλασική κιθάρα με δάσκαλο τον Σπαραγγιών Σ. στο εθνικό ωδείο. Παράλληλα αφιερώνετε στο Flamenco και ταξιδεύει στην Ισπανία περνώντας μαθήματα από τους Paco Cruz , Parilla de Jerez και άλλους. Διατηρεί μέχρι σήμερα μια συνέχει σχέση με σχήματα που έχει δημιουργήσει ο ίδιος στην Ελλάδα και συμμετοχή σε πολλά σεμινάρια συνοδεύοντας επωνύμους χορευτές (Μ. Μaya, J. Grilo, R. Belmonte). Η Ελληνική μουσική (ρεμπέτικα, λαϊκά και παραδοσιακές φόρμες) είναι επίσης μια αναζήτηση πάντα επίκαιρη.
[Ενημέρωση βιογραφικού στις: 5/10/2012]
Εύα Ξένου, Φωνή
Νίκος Τατασόπουλος, Μπουζούκι
Έκτακτη εμφάνιση στις 7 Φεβρουαρίου 2013
Ο Νίκος Τατασόπουλος γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1973 στο Silver Spring του Maryland των Ηνωμένων Πολιτειών. Ξεκίνησε να παίζει μπουζούκι και να κάνει δημόσιες εμφανίσεις ως σολίστας με τον πατέρα του τον θρυλικό σολίστα και συνθέτη Γιάννη Τατασόπουλο, σε ηλικία τριών χρόνων. Στην πορεία δεν περιορίστηκε στο μπουζούκι, σπούδασε κλασσικό πιάνο με τον νότιο–αμερικάνο Saul Roas και Τζαζ κιθάρα με τον Σπύρο Αντονέλο. Μαζί με τον πατέρα του έδωσαν παραστάσεις και κονσέρτα σε ολόκληρη την Αμερική, μέχρι την ηλικία των 19 χρόνων που μετακομίζει στην Αθήνα. Εκεί εμφανίζεται με τα μεγαλύτερα ονόματα του Ελληνικού πενταγράμμου, και ασχολείται κυρίως με την ηχογράφηση και την διδαχή μουσικής του μπουζουκιού. Παράλληλα ταξιδεύει στην Αμερική και στον Καναδά όπου συμμετέχει σε ημερίδες και σεμινάρια, όπου πλήθος Ελλήνων και μη έρχονται για να δουν από κοντά την τεχνική του ή για άλλους την «Σχολή Τατασόπουλος». Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς και ερμηνευτές όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Μαρινέλλα, ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Λίτσα Διαμάντη, ο Αντώνης Βαρδής, ο Γιάννης Βαρδής, η Ελένη Δήμου, ο Γιώργος Σαρρής, η Γλυκερία, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Κώστας Τουρνάς, ο Θέμης Αδαμαντίδης, η Καίτη Γαρμπή, ο Αλέξανδρος Χατζής, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Ηλίας Κλωναρίδης, η Ειρήνη Μερκούρη, η Αλέξια, ο Ζαφείρης Μελάς, η Κατερίνα Κόρου, ο Σταμάτης Κόκοτας, ο Δημήτρης Κόκοτας, η Πόλυ Πάνου, ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Στέλιος Ζαφειρίου, ο Δημήτρης Βίζας, ο Χρήστος Κωνσταντίνου, ο Μανώλης Καραντίνης, ο Παναγιώτης Στεργίου, ο Θύμιος Στουραΐτης, ο Ιορδάνης Τσομίδης και άλλοι.
[Ενημέρωση βιογραφικού στις: 7/2/2013]

Παραστάσεις: 5 | Διάρκεια: 180'
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 @ 21:00
Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012 @ 21:00
Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 @ 21:00
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 @ 21:00
Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013 @ 22:00