en

Ένας χώρος για τις τέχνες και τον σχεδιασμό

Μουσική

Synergy Trio

Η τραγουδίστρια Ελένη Βαλεντή, μια από τις πιο αιθέριες κι αισθαντικές φωνές της ελληνικής τζαζ σκηνής συναντά τους εξαιρετικούς μουσικούς Κώστα Γιαξόγλου στο πιάνο και τον Μάριο Βαλινάκη στο σαξόφωνο. Θα σας συντροφεύσουν με ένα ευρύ ρεπερτόριο της jazz, pop και bossa nova μουσικής, με διασκευές των Beatles, Stevie Wonder μα και κλασσικά jazz standards με έναν ήχο απολύτως προσωπικό, «ευρωπαϊκό» και σαφέστατα μοντέρνο.

Ελένη Βαλεντή, Φωνή
Η Ελένη Βαλεντή γεννήθηκε στήν Αθήνα το 1980. Μεγάλωσε σε οικογένεια μουσικών, και οι δύο γονείς της ήταν μουσικοί στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Mετά απο μία δεκαετή σπουδή κλασσικής μουσικής μετακομίζει στην Κολωνία της γερμανιας το 2002 όπου και αρχίζει τις μουσικές της σπουδές στο τζάζ τραγούδι στην Ανώτατη Μουσική Σχολή της Κολωνίας στην Γερμανία (Musikhochschule Köln), έχοντας καθηγητές την Anette von Eichel, Susanne Schneider και τον Joachim Ulrich. Παράλληλα λαμβάνει μέρος σε σεμινάρια στον τομέα της τζάζ με τους: John Taylor, Celine Rudolph, Judy Niemack, Meredith d Àmbrosio, Kara Johnstad και Torun Eriksen, Gretchen Parlato και J.D Walter. Από το 2002 έως το 2004 συμμετέχει σαν τραγουδίστρια στην Bigband του Πανεπιστημίου της Κολωνίας. To 2007 τελειώνει τις πανεπιστημιακές σπουδές της στην Κολωνία αριστεύοντας στις διπλωματικές εξετάσεις. Με τον κιθαρίστα Νώντα Λαδά δημιουργούν το μουσικό σύνολο «Αλχημεία» και παρουσίαζουν δικές τους συνθέσεις τζάζ με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική και το ρεμπέτικο περιοδεύοντας στην γερμανία, λουξεμβούργο, ολλανδία και ελλαδα. Το 2007 επιστρέφει στην Αθήνα όπου συμμετέχει ενεργά στον χώρο της jazz μουσικής σκηνής, παίζοντας με τους Παντελή Μπενετάτο, Δημήτρτη Καλαντζή, Κώστα Κωσταντίνου, Δημητρη Τσάκα, Γιάννη Σταυρόπουλο, Πέτρο Κλαμπάνη, Κώστα Γιαξόγλου, Σπύρο Μάνεση, Ανδρέα Πολυζωγόπουλο, Γιάννη Παπαναστασίου, Σάμι Αμίρι, Περικλή Τριβόλη, Γιώργο Τρανταλίδη, Δημήτρη Βασιλάκη, Λεφτέρη Χριστοφή, Δημήτρη Παντελια, Σωτήρη Ντούβα, Alex Foster, Michael Küttner, Florian Weber, Bodek Janke, Gilad Hekselman κ.α., ενώ παράλληλα ασχολείται με την διδασκαλία φωνητικής. Έχει εμφανιστεί στο φεστιβάλ τζάζ Καλαματας και Ζακύνθου, στα Ιπποκράτεια του Δήμου Κω καθώς και σε χώρους όπως το Gazarte, Παραφώνο, Art Gallery, Bacarο, President, Hilton, Costa Navarino κ.α.
[Ενημέρωση βιογραφικού στις: 24/9/2012]
Μάριος Βαληνάκης, Σαξόφωνο
O Μάριος Βαληνάκης γεννήθηκε το 1977 στην Κω. Το 1995 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα σαξοφώνου με τους Θανάση Ζέρβα και Κώστα Καραγιάννη. Το 1998 έγινε δεκτός στο Τμήμα Τζαζ του Rotterdam’s Conservatory, όπου φοίτησε για δύο χρόνια λαμβάνοντας μαθήματα από τους Piet Noordijk-Dick de Graaf (σαξόφωνο), Nils Fisher (κρουστά), Peter Ypma, Ab Schaap κ.α. Παράλληλα, συμμετείχε στα masterclass των Clare Fisher, Don Braden, Peter King, Philip Catherine, ενώ υπήρξε επίσης μέλος της Rotterdam Conservatory Big Band και άλλων μουσικών σχημάτων. Από το 2000 έως το 2004 δραστηριοποιήθηκε στην Αθήνα συμμετέχοντας σε μουσικά σύνολα, μεταξύ των οποίων η Big Band του Δήμου Αθηνών, τα κουαρτέτα σαξοφώνων Δήμου Αθηνών και «Συνωδή» κ.α. Το 2004 έγινε δεκτός στο Τμήμα Τζαζ του Amsterdam’s Conservatory, όπου φοίτησε για ένα χρόνο λαμβάνοντας μαθήματα από τους Jasper Blom–Yaniv Nachum-Albert Beltman (σαξόφωνο), Arnold Dooyeweerd κ.α. Στο Άμστερνταμ είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με μουσικούς με ποικίλες επιρροές, όπως οι Adreas Pichler , Gustavo Nadayapa, Gerri Jagger, Mikael Lindqvist, Κώστας Γιαξόγλου, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος και άλλους. Από το 2006 μένει στην Αθήνα όπου συμμετέχει σε πολυάριθμα μουσικά σχήματα. Ιδρυτικό μέλος των Boogie Base και «ΣΦΟΥΜΑΤΟ» με την Ελένη Βαλεντή και τον Κώστα Γιαξόγλου, συμμετέχει ενεργά στους Penny And The Swingin Cats, The Heavy Metal Band του David Lynch και Θοδωρή Ρέλλου, Quasamodo Orchestra, ενώ συνεργάζεται με τους Les nojazz (Half Note 2009) και άλλα σχήματα της Αθηναϊκής σκηνής. Έχει πάρει μέρος σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις όπως Οχτώ Γυναίκες (Φεστιβάλ Αθηνών 2009), Ήρωες (μικρό παλλάς 2007-08) και Το Μαγαζάκι του Τρόμου (Θέατρο Κιβωτός 2007), καθώς επίσης και σε μουσικά φεστιβάλ μεταξύ των οποίων τα European Music Day 2008 (Τεχνόπολη, Hide park–London), Βαβελ 2007 (Τεχνόπολη), Athens Jazz Festival 2002 & Athens Jazz Festival 2010 (Τεχνόπολη).
[Ενημέρωση βιογραφικού στις: 24/9/2012]
Κώστας Γιαξόγλου, Πιάνο
Ο Κώστας Γιαξόγλου μεγάλωσε στην Σπάρτη της Λακωνίας. Άρχισε να παίζει ελληνική μουσική κυρίως σε πάρτι φίλων και οικογενειακές συγκεντρώσεις. Την τζαζ την γνώρισε όταν μετοίκησε στο κλεινόν άστυ για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα της Θεατρολογίας. Ξεκίνησε με τον Παντελή Μπενετάτο στο Ωδείο Φ.Νάκας και μετά με τον Γιώργο Κοντραφούρη και το Σύλβιο Σύρρο στο Ωδείο Atheneaeum. Έπαιξε με τη ελληνόφωνη soul rock big band του Λ.Παπαλέξη «Σαύρα των Βασιλικών Δρόμων» και την μακροβιότερη λάτιν εντεχνολαϊκή μπάντα της Ελλάδας, τους Apurimac. Παράλληλα παίζει και ανακατεύται με πολλά άλλα ετερόκλιτα σχήματα, μουσικές, θεατρικές ομάδες και καλλιτεχνικά σχήματα. Μετοικεί για άλλη μια φορά στο Αμστερνταμ της Ολλανδίας όπου το 2004 γίνεται γίνεται δεκτός στο ομώνυμο Κονερβατόριο. Εκεί θα παραμείνει αδιαλείπτως για 4 έτη σπουδάζοντας και παίζοντας με διάφορα σχήματα ως το 2008 οπότε αποφοιτεί και επιστρέφει στην Ελλάδα. Από το 2009 διδάσκει πιάνο ως αναπληρωτής καθηγητής στο Μουσικό Γυμνάσιο Καλαμάτας. Έχει συμμετάσχει σε μπάντες όπως: Το Poly Quartet του τρομπετίστα και συνθέτη Ανδρέα Πολυζωγόπουλου, τους Pocket Band της τραγουδίστριας Αγγελικής Μαρίνου, το Jazz Quartet του Γιάννη Παπαναστασίου, το γκρουπ Sfumato με την Ελένη Βαλεντή και το Μαριο Βαληνάκη, τους Miyagi’s Dream με τους Δημήτρη Τάσαινα και Κωνσταντίνο Κόκκινο, αλλά και την funky Καλαματιανή Κολεκτίβα των αδελφών Κουτίβα, τους Freak Brothers Band.
[Ενημέρωση βιογραφικού στις: 24/9/2012]

Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012 @ 21:00