en

Ένας χώρος για τις τέχνες και τον σχεδιασμό

Μουσική

The Wonder–fall Quartet

Έχοντας το ομώνυμο πρώτο άλμπουμ στις «αποσκευές» του αλλά και πολλά καινούρια Wonder–fall κομμάτια, το κουαρτέτο κάνει μία...μουσική «στάση» στον χώρο τέχνης Μελάνυθρος, για μια... Wonder–fall φθινοπωρινή βραδιά! Πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις και στίχοι, ατμοσφαιρικός ήχος και δυνατοί αυτοσχεδιασμοί... Που ταξιδεύουν με όχημα την Σύγχρονη Τζαζ δημιουργία. Η πλούσια χρωματική παλέτα του φθινοπώρου, η φύση ως συμβολισμός, ο αέναος κύκλος της ζωής, η μαγεία της ύπαρξης και οι έντονες αισθήσεις είναι μερικά από τα στοιχεία, που εμπνέουν την μουσική του κουαρτέτου. Αμοιβαία εμπιστοσύνη και ελευθερία διακατέχουν το παίξιμο του γκρουπ και εκφράζουν την βαθειά του επιθυμία να εξυψώσει και να εξυμνήσει την ίδια τη Μουσική. Η ατμοσφαιρικότητα, οι δυνατοί αυτοσχεδιασμοί, ο λυρισμός και τα ξεσπάσματα ενέργειας διαμορφώνουν την μουσική ταυτότητα του κουαρτέτου, έχοντας πάντα ως κυρίαρχη επιρροή τον ήχο της Ευρωπαϊκής σκηνής της τζαζ.

The Wonder–fall Quartet
«Σ’ αυτό το πρώτο μας άλμπουμ προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα ηχητικό περιβάλλον, όπου οι ακροατές θα άφηναν πρόθυμα τις αισθήσεις τους, να τους οδηγήσουν στα εσώτερα της ύπαρξής τους και να βιώσουν ένα.. Wonder–fall ταξίδι!»
Όλα ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2009...όταν ένας ντράμερ (Θάνος Χατζηαναγνώστου) άρχισε να παίζει και να συνθέτει στο πιάνο...και μια τζαζ τραγουδίστρια (Ειρήνη Κωνσταντινίδη) άρχισε να μετασχηματίζει σε λέξεις, τις ιστορίες, που «πρότεινε» η κάθε μελωδία... Έναν χρόνο αργότερα, το φθινόπωρο του 2010, με την σημαντική συμμετοχή και την εκπληκτική μουσικότητα των: Δημήτρη Θεοχάρη (στο πιάνο) και Χάρη Μέρμηγκα (στο κοντραμπάσο), εκείνο το πρώιμο ντουέτο επεκτάθηκε στο…Wonder-fall κουαρτέτο! Η πλούσια χρωματική παλέτα του φθινοπώρου, η φύση ως συμβολισμός, ο αέναος κύκλος της ζωής, η μαγεία της ύπαρξης και οι έντονες αισθήσεις είναι μερικά από τα στοιχεία, που εμπνέουν την μουσική του κουαρτέτου. Αμοιβαία εμπιστοσύνη και ελευθερία διακατέχουν το παίξιμο του γκρουπ και εκφράζουν την βαθειά του επιθυμία να εξυψώσει και να εξυμνήσει την ίδια τη Μουσική. Η ατμοσφαιρικότητα, οι δυνατοί αυτοσχεδιασμοί, ο λυρισμός και τα ξεσπάσματα ενέργειας διαμορφώνουν την μουσική ταυτότητα του κουαρτέτου, έχοντας πάντα ως κυρίαρχη επιρροή τον ήχο της Ευρωπαϊκής σκηνής της τζαζ. Στην πρώτη ομώνυμη δισκογραφική δουλειά, που κυκλοφόρησε επίσημα στις 7 Νοέμβρη 2011, μέσω της ιστοσελίδας του γκρουπ (και αποτελεί ανεξάρτητη και αποκλειστική παραγωγή των δημιουργών), το κουαρτέτο συμπράττει με τον εξαιρετικό μουσικό και βιρτουόζο του νέυ, Χάρη Λαμπράκη.
[Ενημέρωση βιογραφικού στις: 24/9/2012]
Δημήτρης Θεοχάρης, Πιάνο
Ο Δημήτρης Θεοχάρης είναι πιανίστας και συνθέτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα , όπου και έκανε τις πρώτες σπουδές πιάνου και θεωρητικών στο Εθνικό ωδείο Αθηνών. Συνέχισε στην Θεσσαλονίκη όπου το 1995 πήρε πτυχίο φούγκας από το Σύγχρονο ωδείο Θεσσαλονίκης, στη συνέχεια πτυχίο μουσικολογίας από το τμήμα μουσικών σπουδών του ΑΠΘ και πτυχίο πιάνου από το Ορφείο Ωδείο Αθηνών. Έχει διδάξει jazz πιάνο και θεωρητικά στο τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενώ είναι καθηγητής θεωρητικών στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης. Ως πιανίστας και ενορχηστρωτής έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες, ενώ έχει ενεργή παρουσία στην ελληνική jazz σκηνή συμπράττοντας με Έλληνες και ξένους μουσικούς και ηχογραφώντας με το «Χάρης Λαμπράκης Quartet» (με συμμετοχή σε ελληνικά και ξένα φεστιβάλ), και πρόσφατα με το «The Wonder–fall Quartet». Ως συνθέτης, γράφει μουσική για θέατρο και κινηματογράφο. Το 2002 τιμήθηκε με το βραβείο μουσικής στα φεστιβάλ κινηματογράφου της Δράμας και του Angeres (Γαλλία), για την μουσική του στην ταινία «Το φουστάνι» της Μόνικας Βαξεβάνη.
[Ενημέρωση βιογραφικού στις: 3/12/2012]
Ειρήνη Κωνσταντινίδη, Φωνή, στίχοι
Η Ειρήνη Κωνσταντινίδη γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε τις σπουδές της στο κλασικό πιάνο στην ηλικία των πέντε ετών. Φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης και στη συνέχεια, το 2001 αποφοίτησε από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος. Από νεαρή ηλικία άρχισε να τραγουδάει σε διάφορα γκρουπ, να ηχογραφεί και αργότερα να συμμετέχει σε φεστιβάλ θεάτρου και χοροθεάτρου, αυτοσχεδιάζοντας και επενδύοντας με τη φωνή της, μουσικά τις παραστάσεις. Το 2006 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Ωδείο Athenaeum, λαμβάνοντας το πτυχίο της και Α' βραβείο στο Τζαζ τραγούδι. Διδάσκει φωνητική, τζαζ τραγούδι και αυτοσχεδιασμό. Έχει δημιουργήσει πολλά γκρουπ, ως leader, τραγουδώντας και ενορχηστρώνοντας jazz standards, στα οποία έχει γράψει δικούς της στίχους. Από το 2009 αρχίζει να γράφει στίχους για τις συνθέσεις του Θάνου Χατζηαναγνώστου και αργότερα δημιουργούν μαζί το γκρουπ The Wonder–fall Quartet. Τον Απρίλιο του 2011 ηχογραφείται ο πρώτος δίσκος του γκρουπ, ο οποίος κυκλοφόρησε στις 7 Νοεμβρίου 2011 από την επίσημη ιστοσελίδα του γκρουπ.
[Ενημέρωση βιογραφικού στις: 3/12/2012]
Χάρης Μέρμηγκας, Κοντραμπάσο
Ο Χάρης Μέρμηγκας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κοντραμπάσο στην τάξη του Παναγιώτη Καπογιάννη στο Ωδείο Φ. Νάκας, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα παμψηφεί. Συνέχισε τις σπουδές του με τον Χρήστο Κομισόπουλο και παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια με τους: Mc Tier, Toshev και Barbier. Από το 1993 είναι μέλος της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. ΄Εχει συνεργαστεί επίσης με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Ορχήστρα Οπερέτας της Λυρικής σκηνής κα., καθώς και με πολλούς Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής και είναι μέλος του The Wonder–fall Quartet.
[Ενημέρωση βιογραφικού στις: 3/12/2012]
Θάνος Χατζηαναγνώστου, Τύμπανα, συνθέσεις
Ο Θάνος Χατζηαναγνώστου γεννήθηκε στο Βόλο και στην ηλικία των 13 ετών ξεκίνησε να παίζει τύμπανα. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα είχε ενσωματωθεί στην τοπική metal σκηνή να ηχογραφεί και να παίζει σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα. Το 2005 μετακόμισε στην Αθήνα προκειμένου να ολοκληρώσει τις μουσικές του σπουδές στη Σύγχρονη Μουσική Σχολή. Με την καθοδήγηση του διάσημου δάσκαλου Νίκου Σιδηροκαστρίτη έστρεψε την προσοχή του προς την τζαζ και την αυτοσχεδιαστική μουσική. Αποφοίτησε το 2007 έχοντας παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια τζαζ και μεταπτυχιακά μαθήματα με διάφορους μουσικούς της τζαζ και ντράμερ. Από τότε έχει παίξει με πολλές ομάδες τζαζ ενώ διδάσκει τύμπανα. Το 2009 άρχισε να συνθέτει τη δική του μουσική και το φθινόπωρο του 2010 μαζί με την τραγουδίστρια Ειρήνη Κωνσταντινίδη ίδρυσε το The Wonder-fall Quartet όπου οι συνθέσεις άρχισαν να «διαμορφώνονται» και να αποκτούν τον ήχο της σύγχρονης τζαζ. Τον Απρίλιο του 2011 η μπάντα ηχογράφησε το ντεμπούτο άλμπουμ της, που ονομάζεται The Wonder–fall Quartet.
[Ενημέρωση βιογραφικού στις: 3/12/2012]

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012 @ 21:00