en

Ένας χώρος για τις τέχνες και τον σχεδιασμό

Μουσική

Ο Νίκος Χαλβατζής Περιοδεύων σε Τρείς Πράξεις

Ο Νίκος Χαλβατζής Περιοδεύων σε Τρείς Πράξεις

Ένας από τους πιο ιδιόρρυθμους «δημιουργούς» της νέας γενιάς που έρχεται και πέρασε, με μία αναπαράσταση των τραγουδιών του σε ένα χώρο που φιλοξενεί και προτείνει το διαφορετικό όχι σα λύση μα σαν λειτουργία παγιωμένη και οικεία. O Νίκος Χαλβατζής, ιδιοσυγκρασιακός τραγουδοποιός με νέο τρόπο λόγου και ήχου, θα ερμηνεύσει τραγούδια από τους δύο προσωπικούς του δίσκους: το «Πλάνο Εξόδου» σε παραγωγή Σωκράτη Μάλαμα (με συμμετοχή Μάλαμα, Τάνιας Τσανακλίδου, Θεοδοσίας Τσάτσου και Γιώργου Μιχαήλ) και το «Γκόλεμ #» (με συμμετοχή της Μαρίας Παπαγεωργίου), καθώς και υπό εργασία κομμάτια από το τέλος της τριλογίας που έρχεται. Στιγμιότυπα και θραύσματα των προσωπικών μας ημερολογίων, που μόλις αρχίζουμε να ανακαλύπτουμε. Απτάλικα και δέλτα, μοιρολόγια και θόρυβος, της τάβλας ποστ. Με υπόκρουση un–cut βίντεο por–no, οι κρυφές μας ευαισθησίες αδάμαστες στο φιλικότερο δυνατό αντίτιμο.

Κώστας Τσιώλης, Πλήκτρα (Rhodes, synthesizer, toy piano)
Ο ΚώσταςΤσιώλης γεννήθηκε το 1985. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως μουσικός. Έχει συνθέσει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες μικρού μήκους και για προσωπική χρήση. Συμμετέχει σε τυχοδιωκτικά μουσικά συγκροτήματα, συνεργάζεται με φερέλπιδες τραγουδοποιούς και περιστασιακά εργάζεται ως υπαίθριος μουσικός.
[Ενημέρωση βιογραφικού στις: 26/3/2012]
Νίκος Χαλβατζής, Κιθάρα, μπαγλαμάς, λοιπά
Ο Νίκος Χαλβατζής ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Πλάνο Εξόδου» (Λύρα) σε παραγωγή Σωκράτη Μάλαμα το 2006 εισπράττοντας εξαιρετικές κριτικές πρωτοεμφανιζόμενου δημιουργού. Στο δίσκο, εκτός από τον ίδιο, ερμήνευσαν τραγούδια του οι Σωκράτης Μάλαμας, Τάνια Τσανακλίδου, Θεοδοσία Τσάτσου, Γιώργος Μιχαήλ και Μάρθα Ηλιάδου. Το 2010 κυκλοφόρησε τον δεύτερο προσωπικό δίσκο του με τίτλο «Γκόλεμ #» (Λύρα) με τη συμμετοχή της Μαρίας Παπαγεωργίου στο τραγούδι «Τέλος» αποσπώντας επίσης σημαντικές κριτικές. Έχει συνθέσει πρωτότυπη μουσική για το θέατρο (Τειρεσίας σε σκηνοθεσία Έλενας Τιμπλαλέξη, Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου – 2005, Scars σε σκηνοθεσία Αφροδίτης Παρζακώνη, Ομάδα Άπλετοι Κήποι σε συνεργασία με τους Χρήστο Τόλη και Νίκο Πλατιά – 2011) και τον κινηματογράφο (Damo Suzuki, ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία του δημοσιογράφου Αντώνη Μποσκοΐτη – 2007) ενώ τo 2011 συμμετείχε στην tribute συλλογή της Λένας Πλάτωνος ’Όποιος την δει φωνάζει το όνομά της» με τη διασκευή του τραγουδιού «Μόνο σε ποίηση Κ. Καρυωτάκη». Ο Νίκος Χαλβατζής δημιουργεί και καταγράφει σε αποθήκες και σοφίτες, με ό,τι προκύψει και δανειστεί, concept δίσκους με πλοκή και ρόλους, χειριζόμενος τα τραγούδια ως επεισόδια. Δανείζεται ηχοχρώματα και ύφη κατά το δοκούν αποφεύγοντας, όσο του επιτρέπεται, τα στερεότυπα. Γεννημένος στην Αθήνα το 1975, σπούδασε πιάνο και θεωρία επί οχταετίας στο Κονσερβατόριο Κοζάνης – ανεπιτυχώς. Παράλληλα, ολοκλήρωνε τις ημερήσιες σπουδές στην Ηλεκτρολογία με ειδίκευση στην διαχείριση των κοινοτικών πόρων. Μετά από μια σύντομη περιπλάνηση στα πεδία της ελληνικής επαρχίας, επανεγκαταστάθηκε στο κλεινόν άστυ για περαιτέρω σπουδές.
[Ενημέρωση βιογραφικού στις: 24/5/2012]

Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012 @ 21:30