en

Ένας χώρος για τις τέχνες και τον σχεδιασμό

Παιδική

Ο Λόλεκ Τραγουδά τα Παραμύθια του Ιπτάμενου Κάστρου

«Λάκης ο Κουνελάκης και Έκτωρ ο Αλέκτωρ» του Νίκου Μαγεμένου, εικονογράφηση: Αναστασία Πάσσαρη

Μια διαδραστική μουσική αφήγηση για παιδιά. Ο Νίκος Ράμος με λέξεις και εικόνες και ο Lolek με μουσική και τραγούδια αφηγούνται τις ιστορίες ενός μικρού έξυπνου λαγού που κάνει ένα σχολείο άνω κάτω και ενός ερωτευμένου κόκορα που κάνει τον κόσμο άνω κάτω.

Λόλεκ, Τραγουδοποιός
Ο Λόλεκ ξεκίνησε μαθήματα ακορντεόν στην ηλικία των 12 ετών και συνέχισε με κιθάρα και τύμπανα. Την περίοδο 1999–2007 συμμετείχε στα συγκροτήματα Mafia Maggots, Touched και Bolek & Lolek, όπου έγραφε μουσική και έπαιζε τύμπανα. Ο πρώτος του δίσκος με τίτλο «Alone» κυκλοφόρησε το 2009 από την Inner Ear, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Την ίδια χρονιά, μελοποίησε το ποίημα «Κεριά» του Κ.Π. Καβάφη, για τις εκδόσεις «Οδός Πανός». Τον Μάιο του 2011 κυκλοφόρησε τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Αχινός». Σκοτεινός ρομαντισμός, νοσταλγική ατμόσφαιρα, εξομολογητικοί στίχοι που συνδυάζονται με τη βαθειά φωνή του, φολκ ρυθμοί, δυναμικές μπαλάντες και ηλεκτρισμένα ξεσπάσματα, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τον χαρακτήρα των τραγουδιών του. Και οι δύο δίσκοι συμπεριλήφθηκαν στους κορυφαίους δίσκους της εκάστοτε χρονιάς στα εντυπα της χώρας. Ο τρίτος δίσκος του «Ουρανός Μολύβι», που κυκλοφόρησε πρόσφατα (από την «InRealTime Records», σε διανομή MLK) και είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή, είναι εμπνευσμένος από το Μάρκο Βαμβακάρη και αφιερωμένος σε αυτόν. Σε αυτό το άλμπουμ ο Λόλεκ δεν είναι μόνος, όπως μας είχε συνηθίσει, αλλά συμπράττει μουσικά με τον φίλο του τον Κάχη (Γιάννη Καχραμάνογλου), ο οποίος υπογράφει και τους στίχους των τραγουδιών. Έχει γράψει μουσική για τις θεατρικές παραστάσεις: «Χρονικό Διάστημα» (Θεατρικό έργο βασισμένο σε ποιήματα της Κικής Δημουλά, Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, 10/2009, Σκην. Μαρίας Ξανθοπουλίδου). «Pet City» (Θέατρο Σημείο, 5/2009, Σκην. Μαρίας Ξανθοπουλίδου) Έχει συνεργαστεί με τον Matt Elliott για μια σειρά εμφανίσεων στο ιστορικό Half Note Jazz Club, τη Marianne Faithfull στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου και τους Χειμερινούς Κολυμβητές στο Gagarin 205. Επίσης έχει πραγματοποιήσει συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καθώς και εμφανίσεις σε πολλά εγχώρια φεστιβάλ και διάφορους συναυλιακούς χώρους ανά την Ελλάδα. Αυτή την περίοδο τον συναντάμε μαζί με την Λένα Παπαληγούρα στην θεατρική παράσταση “Κατερίνα” του Αύγουστου Κορτώ, σε διασκευή – σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, που σημειώνει τεράστια επιτυχία.
[Ενημέρωση βιογραφικού στις: 7/12/2015]
Νίκος Ράμος, Παιδαγωγός
Ο Νίκος Ράμος, σπούδασε Παιδαγωγικά (Ακαδημία Ρόδου), Νεοελληνική γλώσσα και φιλολογία (Φιλοσοφική Κρήτης) και Μulticultural urban education (Kings College London). Έχει τιμηθεί με το πρώτο πανελλήνιο βραβείο τηλεοπτικού σεναρίου και το δεύτερο πανευρωπαϊκό, στον διαγωνισμό της ΕΒU, για το σενάριο «Small Flame» (1999) και ήταν ένας από τους 4 βραβευθέντες πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς στον Διαγωνισμό Θεατρικού Μονόπρακτου του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν(2001), με το «Dreambox». Εργάστηκε επίσης ως ραδιοφωνικός παραγωγός στο Spectrum Radio International του Λονδίνου, με την εκπομπή «Always on Sunday» και στην ΕΡΑ5, κάνοντας την παιδική εκπομπή «Ηλεκτρολεξία».
[Ενημέρωση βιογραφικού στις: 25/5/2011]

Κυριακή, 29 Μαΐου 2011 @ 12:00